Primul restaurant creat cu inteligență artificială a apărut în lume, iar locația sa exactă și costul unei cine aici au fost dezvăluite. Restaurantul Krasota din Dubai oferă o experiență culinară unică, în care inteligența artificială joacă un rol central în crearea meniurilor și a atmosferei.

Detalii despre restaurantul Krasota

Bucătarul francez Paul Bocuse, deși a trecut în neființă de mai bine de șase ani, este prezent în mod virtual la restaurantul Krasota din Dubai. Într-o cameră întunecată, chipul său este proiectat pe pereții curbați, înainte de a se dizolva în întuneric. Aici, clienții pot savura delicatese precum prepeliță și foie gras, învelite în pate de ciuperci și sos de trufe, toate pregătite sub îndrumarea inteligenței artificiale.

Conceptul „Viitorul Imaginar” și meniurile de lux

Proiectul „Viitorul Imaginar” oferă clienților o experiență multisenzorială deosebită, în care aceștia trec prin diferite scenarii despre cum ar putea arăta viitorul. Fiecare dintre cele opt cursuri din meniu are o tematică distinctă, de la un oraș subacvatic la o colonie spațială sau chiar o apocalipsă post-nucleară. Inteligența artificială a fost folosită pentru a reimagina cele mai emblematice rețete ale lui Bocuse, inclusiv supa lui cu trufe.

Co-fondatorii Krasota, artistul digital Anton Nenashev, bucătarul Vladimir Mukhin și antreprenorul Boris Zarkov, au apelat la tehnologie de ultimă generație pentru a crea această experiență culinară inedită. Cu ajutorul unei platforme generative, au fost generate 150 de concepte diferite înainte de a se decide asupra celor de succes. Unul dintre proprietari, Zarkov, a declarat că „ne-am inspirat din perspectiva intrigantă a (re)creării cu inteligență artificială a indivizilor pe baza datelor cuprinzătoare despre viețile și experiențele lor”.

Krasota, restaurantul cu inteligență artificială, oferă o experiență culinară deosebită la un cost de aproximativ 500 de dolari de persoană. Aici, realitatea se întâlnește cu tehnologia de vârf pentru a crea un univers gastronomic unic, în care o masă devine o călătorie într-un viitor posibil, în care AI joacă un rol esențial în crearea experienței culinare.