Specialiștii au dezvăluit care sunt beneficiile ceaiului de cătină. Această băutură poate să-ți îmbunătățească anumite funcții ale organismului dacă este consumată în fiecare zi.
Beneficiile cătinei pentru sănătate
Cătina este un arbust mic care se întâlnește cel mai des în India, dar există și la noi în țară. Cătina este cunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru organism.
Această plantă minune a devenit celebră datorită fructelor sale mici și portocalii. De altfel, cătina a fost folosită de secole în medicina tradițională.
Cătina conține vitaminele A, B1, B2, B6 și C. Unele studii susțin că această plantă ar putea ajuta în prevenirea ulcerelor stomacale și ar putea ameliora arsurile la stomac.
Cercetările în curs de dezvoltare sugerează că administrarea unui anumit extract de cătină timp de șase săptămâni poate ajuta la scăderea colesterolului. Fructele de cătină pot fi consumate și pot reduce simptomele răcelii, conform unor cercetări timpurii.
Beneficiile ceaiului de cătină
Cătina este originară din regiunile muntoase din Europa și Asia. Ceaiul de cătină este o băutură unică, care a câștigat popularitate în ultimii ani. Acest ceai este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și acizi grași esențiali.
Este o băutură perfectă pentru sezonul rece, mai ales dacă îți dorești să te aperi de viroze.
Ceaiul de cătină este cunoscut pentru potențialul său de a crește imunitatea, de a îmbunătăți digestia și de a promova pielea strălucitoare. De asemenea, se crede că ceaiul de cătină susține sănătatea inimii, reduce inflamația și îmbunătățește starea generală de bine.
Consumul regulat al acestui ceai poate ajuta, de asemenea, la detoxifierea organismului și la controlul greutății. Pe lângă beneficiile sale pentru sănătate, ceaiul de cătină are o aromă acidulată care te va face imediat să te simți mai bine.
Mod de preparare și depozitare
Prepararea ceaiului de cătină este destul de simplă. Pentru ceaiul din frunze, tot ce trebuie să faci este să folosești aproximativ o linguriță de frunze uscate per cană de apă clocotită.
Dacă preferi ceaiul de fructe de cătină, pune o lingură de fructe uscate per cană de apă clocotită și lasă la infuzat 1 – 3 minute. Reglează cantitatea de ceai și timpul de infuzare în funcție de preferințele tale.
Păstrarea ceaiului de cătină este importantă pentru a-i menține prospețimea și potența. Cel mai bine este să-l păstrezi într-un recipient etanș, ferit de lumina directă a soarelui, umiditate sau mirosuri puternice.
Aceste măsuri te vor ajuta să te bucuri de aroma sa pentru o perioadă mai lungă de timp, conform specialiștilor.