Mihai Leu a lăsat mesaje pentru cei rămași! Preotul le-a citit la înmormântare cu lacrimi în ochi

Mihai Leu a fost înmormântat vineri, 4 iulie 2025, în orașul său natal, Hunedoara, într-o zi care a fost declarată oficial zi de doliu local. Ceremonia de adio a început la ora 12:00, în cimitirul Bisericii „Schimbarea la Față”.
Trupul neînsuflețit al fostului campion, decedat la 56 de ani după o lungă luptă cu cancerul, a fost depus încă de miercuri seară în Casa de Cultură, unde sute de oameni au venit să-l omagieze aprinzând lumânări și aducând flori.
Familia, prietenii și o mulțime de admiratori i-au fost alături în cele din urmă
În jurul sicriului albastru, decorat cu flori și mănușile sale de box, s-au adunat membrii familiei, apropiați, colegi din sport și oameni obișnuiți veniți din toată țara. Printre ei s-au aflat și prieteni din copilărie, sportivi și oficiali. Soția lui Mihai Leu, Anna, și fiul lor, Marco, îmbrăcați în negru, au fost vizibil copleșiți de durere. Cortegiul funerar a fost însoțit de aplauze triste, iar slujba religioasă a fost transmisă în direct de Antena 3 Deva, pentru cei care au vrut să fie, măcar simbolic, alături de familia îndoliată.
În fața Casei de Cultură au fost proiectate imagini cu cele mai importante momente din viața sportivului, iar intonarea Imnului Național a fost întâmpinată cu lacrimi și aplauze. După slujbă, sicriul a fost dus la cimitirul „Schimbarea la Față”, unde Mihai Leu a fost înmormântat în orașul în care s-a format și care l-a iubit necondiționat.
Într-un interviu acordat postului Antena 3 CNN, Anna Leu a vorbit despre ultimele zile ale soțului ei și momentele grele prin care a trecut familia. Ea a povestit că, în ciuda suferinței, Mihai făcea în continuare planuri:
„Voia să plece în concediu în octombrie, dar își amintea imediat că trebuie să organizeze etapa de la Poiana Brașov, parte din competițiile de super rally pe care le coordona împreună cu fiul său, Marco.”
Anna a descris lupta lui Mihai cu boala și dorința de a rămâne aproape de familie:
„Cred că suferea foarte mult, am văzut că se stingea în fiecare zi, că el voia acasă, voia să mai doarmă o dată în patul lui și să-și vadă cățelul. Am ajuns noaptea la trei, iar următoarea zi s-a și întâmplat.”
„El știa exact ce se întâmplă, dar ne ascundeam unul de altul. Știu că mi-a strigat non-stop, tot timpul mă voia pe mine lângă el și pe băiatul nostru care are 32 de ani. Voia să nu plece, să stea lângă noi, îi era tot timpul dor de noi, cred că a simțit. Nu prea mânca când am venit acasă din București. I-am zis: dacă nu mănânci, nu putem să plecăm în concediu.”
„Zice: plecăm în octombrie. După aia stă puțin și zice: în octombrie nu putem, că trebuie să facem Poiana Brașovului, noi organizăm curse împreună. Tot timpul a fost cu gândul să aibă ceva de făcut. Amintirile și ce am petrecut împreună nu ne poate lua nimeni și, nu știu, poate e un pic crud, dar n-aș fi dorit să mai trăiască așa, să sufere cum a suferit în ultimele zile. Nu știu. E ceva egoist din partea unui om să vadă persoana pe care o iubește să sufere așa”, a spus Anna Leu.
Mihai Leu a fost o figură emblematică în sportul românesc, fiind primul român campion mondial la box profesionist. A câștigat titlul WBO la categoria semimijlocie în 1997 și a încheiat cariera sa în ring fără înfrângere: 28 de victorii din tot atâtea meciuri. A fost doar al doilea boxer european care s-a retras neînvins, un record ce i-a consolidat locul în istoria boxului mondial.
După retragerea din box, Mihai Leu și-a dedicat energia unei alte pasiuni — motorsportul. A început să concureze în raliuri la începutul anilor 2000 și a devenit campion național în 2003, pilotând un Hyundai Accent WRC. În anii următori, a concurat și cu alte mașini de top, printre care un Ferrari și un Radical SR8, iar prin organizarea competițiilor Super Rally a devenit un susținător activ al sporturilor cu motor în România.
Fiul său, Marco Leu, i-a fost alături atât în familie, cât și în lumea sportului. În ultimii ani, cei doi au colaborat strâns pentru organizarea etapelor de Super Rally, o competiție care a crescut constant și care a atras tot mai mulți participanți și fani. Mihai Leu a fost nu doar un campion în sport, ci și un mentor pentru noile generații, promovând valori precum disciplina, respectul și ambiția.
Orașul Hunedoara l-a onorat pe Mihai Leu nu doar cu o zi de doliu, ci și cu o ceremonie de adio demnă de o legendă. Imaginile cu el proiectate în fața Casei de Cultură, aplauzele miilor de oameni care l-au urmărit în tăcere și durerea vizibilă din ochii celor dragi au conturat finalul unei povești de viață care a inspirat o țară întreagă.
Familia Leu rămâne cu amintirile și cu o moștenire sportivă de necontestat, iar cei care l-au cunoscut personal sau prin performanțele sale își vor aminti mereu de el ca de un om care a refuzat să piardă — fie în ring, fie în viață.
Conținutul publicat pe demagog.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨